Del

AddThis Social Bookmark Button

Seneste Nyheder

Postersession 2016

Call for posters            

-         postersession på DFFU’s årsmøde 2016                                           PDF-udgave

 

DFFU’s bestyrelse og arrangementsgruppen bag DFFU’s årsmøde 2016 er glade for igen at kunne invitere til en postersession på årsmødets første dag.

Med postersessionen ønsker vi at skabe en mulighed for, at den enkelte deltager eller det enkelte medlemsbibliotek kan sætte fokus på spændende udviklingsprojekter, applikationer, aktiviteter, processer og lignende, der har bred interesse blandt DFFU-bibliotekerne og deres moderinstitutioner. Også hverdagens tips og tricks til de små forandringer kan formidles gennem en poster – i det hele taget er vi interesserede i det, der optager jer.

Er du en del af et spændende projekt eller en god idé så kom frit frem med en poster, og del dine erfaringer på årsmødet 2016.

Postersessionen:

Postersessionen er programsat til torsdag den 22. september på Radisson Blu H.C. Andersen Hotel i Odense.

Posterne vil blive sat op om morgenen på åbningsdagen og vil være tilgængelige på hele årsmødet. Forfatterne skal være til stede ved deres poster i tidsrummet for postersessionen og være forberedte på diskussion og idéudveksling med årsmødets deltagere.

Hvad er en poster:

Vi definerer en poster som A1 (594x841mm) opsat i portræt-format og trykt på bedst muligt materiale. Vi anbefaler, at posteren samt yderligere information om arbejdet bag kan tilgås elektronisk, og at der på posteren henvises til denne URL.

Den enkelte bidragsyder trykker og medbringer sin poster til årsmødet, og afleverer den ved registreringen til årsmødet.

Interesseret:

Indsend dit idéforslag til din poster senest den 22. juli 2016 til Hanne Dahl, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Forslaget bør indeholde titel, emne, et kort abstrakt samt kontaktoplysninger.

Vigtige datoer:

  • Deadline for indsendelse af abstrakt: 22. juli 2016
  • Invitation til præsentation af poster:22. august 2016
  • Opsætning af poster på konferencesitet:22. september 2016

For yderligere oplysninger kontakt programansvarlig Hanne Dahl: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Mange hilsner, arrangementsgruppen, DFFU Årsmøde 2016

SND vil hjælpe svenske forskere via open access

Jönköping University er blot et af fem universiteter, der lige nu deltager i en pilotundersøgelse omhandlende Swedish National Data Service (SND). SND vil nemlig give sin støtte til svensk forskning ved at gøre det nemmere for forskere at få adgang til forskningdata - båden inden- og udenfor Sveriges grænser via open access. 

Projektet tog start i april 2016 og forventes at fortsætte resten af året ud. 

 

Der kan læses mere om projektet her: http://www.libfocus.com/2016/05/open-access-to-research-data-pilot.html 

Årets REVY artikel 2015 er fundet

DFFU's bestyrelse har valgt "The Craft of Research" af Joshua, Thomas og Mette fra CBS Bibliotek som Årets REVY Artikel 2015.

 

Bestyrelsen udtaler, at "årets felt var meget tæt, men vinderartiklen skiller positivt ud både sprogligt, strukturelt og mht. læselighed. Derudover spiller artiklen ind i dagligdagens aktuelle udfordring ift. arbejdet med de studerendes kompetencer."

Med æren følger også en vingave

 

Vinderartiklen kan læses her: http://rauli.cbs.dk/index.php/revy/article/view/4743/5179 

NEFUS - Valg til bestyrelse

Netværk for Forskningsunderstøttende Services (NEFUS) afholder valg med fokus på at finde nye bestyrelsesmedlemmer. NEFUS' formål er at udvikle og videndele omkring forskningsunderstøttende services ved universitets- og forskningsbiliotekerne. 

Hvis man har lysten til at deltage i dette arbejde, er muligheden der derfor nu!

Årets REVY artikel 2015

Nu er det igen blevet tid til, at Foreningens fagblad REVY skal kåre årets REVY artikel. I denne omgang er der nomineret tre artikler, som foreningens bestyrelser skal finde en vinder iblandt. Nedenfor kan du få et overblik over de tre noinerede artikler samt forfatterne bag:

Forskernes informationsadfærd - et kvalitativt studie af Mads Korsgaard, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitetsbibliotek. Artiklen handler om en kvalitativ undersøgelse af forskereres informationsadfærd. Artiklen omhandler undersøgelsens resultater samt den metodsiek fremgang.

 

The Craft of Research af Joshua Kragh Bruhn, Thomas Basbøll og Mette Bechmann, CBS Library. Artiklen omhandler, hvordan CBS bibliotek forsøger, at støtte de studerendes faglige færdigheder gennem et instruktonskoncept. Problemet bag konceptet var den voksende utilfredshed med de studerendes faglige kompetencer. 

 

Some questions to ask before you say yes af Ned Potter, York University Libraries. Artiklen giver et indblik i, hvordan man afbalancerer at sige "ja" og "nej" i sin karriere, når man bl.a. står over for forskellige muligheder inden for informationsbranchen.