FORFRA

FORFRA - FORum for Fjernlån, Reference og Accession

FORFRA består af medlemmer af DF, der har interesse i fjernlånsarbejdet og i sammenhængen mellem fjernlån, reference og accession.

I FORFRA arbejder vi først og fremmest med fjernlån. I de senere år har vi erfaret, at flere og flere emner presser sig på i fjernlånsarbejdet - herunder ikke mindst referencearbejdet, men også problematikken omkring fjernlån kontra accession. Aktuelt kan det være hurtigere at købe et materiale i stedet for at fjernlåne det. I dag er det de færreste biblioteksansatte, som kun sidder med fjernlån og ved at udvide begrebet fjernlån til også at omfatte reference og accession, håber vi at kunne få etableret et bredere samarbejde kolleger og biblioteker i mellem.

FORFRA skal fungere som samlingspunkt for:

  • debat om og engagement i fjernlånsspørgsmål,
  • erfaringsudveksling og som formidlingsorgan og inspiration for alle, der arbejder med fjernlån - både ved egne, andre nationale og internationale arrangementer og konferencer.

Hvem kan blive medlem af FORFRA?

Alle medlemmer af DF med interesse for fjernlånsarbejde.

Hvilke opgaver har bestyrelsen for FORFRA?

  • følge den nationale og internationale udvikling inden for fjernlånsarbejdet.
  • deltage i arbejdsgrupper og projekter om fjernlånsspørgsmål.
  • deltage i og udvikle samarbejdet mellem de nordiske søsterorganisationer om fjernlånsspørgsmål. Herunder fælles møde- og konference aktiviteter.
  • varetage tilrettelægning og afholdelse af arrangementer om fjernlån.
  • arrangere en national fjernlånskonference hvert andet år. Konferencens primære formål er at fungere som "mødestedet" for fjernlånsinteresserede.

Se liste over nuværende Bestyrelse samt den aktuelle Forretningsorden for bestyrelsens arbejde.

Vil du være medlem?

Kontakt DFs sekretariat Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte eet af bestyrelsesmedlemmerne.