Del

AddThis Social Bookmark Button

Seneste Nyheder

NEFUS - Valg til bestyrelse

Netværk for Forskningsunderstøttende Services (NEFUS) afholder valg med fokus på at finde nye bestyrelsesmedlemmer. NEFUS' formål er at udvikle og videndele omkring forskningsunderstøttende services ved universitets- og forskningsbiliotekerne. 

Hvis man har lysten til at deltage i dette arbejde, er muligheden der derfor nu!

Årets REVY artikel 2015

Nu er det igen blevet tid til, at Foreningens fagblad REVY skal kåre årets REVY artikel. I denne omgang er der nomineret tre artikler, som foreningens bestyrelser skal finde en vinder iblandt. Nedenfor kan du få et overblik over de tre noinerede artikler samt forfatterne bag:

Forskernes informationsadfærd - et kvalitativt studie af Mads Korsgaard, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitetsbibliotek. Artiklen handler om en kvalitativ undersøgelse af forskereres informationsadfærd. Artiklen omhandler undersøgelsens resultater samt den metodsiek fremgang.

 

The Craft of Research af Joshua Kragh Bruhn, Thomas Basbøll og Mette Bechmann, CBS Library. Artiklen omhandler, hvordan CBS bibliotek forsøger, at støtte de studerendes faglige færdigheder gennem et instruktonskoncept. Problemet bag konceptet var den voksende utilfredshed med de studerendes faglige kompetencer. 

 

Some questions to ask before you say yes af Ned Potter, York University Libraries. Artiklen giver et indblik i, hvordan man afbalancerer at sige "ja" og "nej" i sin karriere, når man bl.a. står over for forskellige muligheder inden for informationsbranchen. 

 

Nyt navn til Forum for Registrering

Bestyrelsen for Forum for Registrerig skifter navn til METAFORUM : Forum for Metadata og Katalogisering. Dette sker på baggrund af en beslutning for bestyrelsen, grundet at de ikke kun ser sig som et forum for registrering. Det nye navn skal signalere, at de er et forum, der arbejder med udviklingen, berigelsen og brugen af metadata i forskellige sammenhænge. 

Ny forskbib-liste

UNI-C, der hoster den velkendte forskbib-liste for DFFU, er lukket ned og derfor er der behov for at flytte maillisten til en ny server

Den nye liste er ny klar og man kan tilmelde sig med sin email på forsiden af www.dfdf.dk

Vil man sende nyheder ud fremadrettet skal man sende til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

Den gamle liste vil kun fungere i en begrænset periode endnu og det er ikke muligt automatisk at overfører mailadresserne til den nye liste - derfor må man aktivt tilmelde sig

 

Bedste hilsner

DFFU Bestyrelsen

ProQuest og Ex Libris Group går sammen

ProQuest og Ex Libris Group går sammen. Dette nye samarbejde skal hjælpe hundredvis af institutioner verden over med at forbedre deres bibliotekers værdi. 

 

Nyheden kan læses via følgende link: http://www.infodocket.com/2015/10/06/big-acquisition-news-proquest-is-acquiring-ex-libris/